Adnkronos) – President Rossana Berardi: “institusjonell hjelp er grunnleggende, der det ikke er mulig å klø denne vanen med å ikke nå en toppposisjon”.

Roma, 24. Februar 2022. Verdi forskere, i stedet for å delegitimere dem. Investere en milliard euro i unge kvinner. Fremme kulturen av fortjeneste. Doble PhD stipend og sette Forskning i Sentrum Av Italias vekst. På Toppen Av Gran Sasso, tilbake fra besøket av laboratoriene Til National Institute of nuclear physics (Infn), Med Nobelprisvinneren Giorgio Parisi, Har Mario Draghi til hensikt å endre forholdet Mellom Italia og vitenskap. Takk også til 30 milliarder av National Recovery And Resilience Plan for utdanning og forskning. “Kvinner har stått på kanten av denne verden for lenge,” innrømmer statsministeren. “Toppposisjonene er alltid okkupert av menn, bortsett fra noen få lyse unntak”. For å bryte ned stereotyper oppfordrer Draghi fra skole og universiteter, hvor bare en av fem jenter velger de såkalte STEM-fagene: vitenskap, teknologi, ingeniørfag og matematikk. De er fortsatt for få, akselererer premier og kunngjør at regjeringen vil investere over en milliard, slik at jentene registrert kan snart bli minst 35 prosent av totalen.

Rossana Berardi, President For Oncomen For Oncolog Ital Italy, som legger til: “i helsesektoren, selv om kvinner utgjør det store flertallet av operatører I Italia og Europa – ca 70%, noe som betyr at 2 av 3 operatører er kvinner – i virkeligheten har muligheten for kvinner, som allerede ikke er spesielt høye, å tiltrekke seg finansiering På Europeisk nivå og å publisere et vitenskapelig viktig bidrag som førsteforfatter, redusert ytterligere i pandemiperioden. At få kvinner fortsatt er til stede i STEM-gradene, er på den ene siden et resultat av en kulturarv – som gradvis blir ublokkert over tid – og på den annen side at muligheten for å oppnå den typen studier og deretter gå inn i en arbeidskontekst som trolig har vært kompleks for det kvinnelige kjønn, representerer en avskrekkende også for kvinners tilnærming til vitenskapelige fakulteter. Som nå er i endring. Medisin er egentlig ikke EN DEL AV STEM, men vi har også sett endring i vår sektor, som vanligvis var mannlig til for noen tiår siden, og som nå er overveiende kvinnelig. Problemet er at uansett hvilken sektor vi ser på, fra innovasjon til Medisin, åpenbart så velter pyramiden i alle fall. Så om det er mange kvinner på basen, eller litt mindre, apicalities i form av profesjonalitet dessverre fortsatt svært ubalansert. Dataene som er samlet inn på nasjonalt nivå av de ulike vitenskapelige samfunnene, viser at bare 17-18% av kvinnene som gjør en sti i helsesektoren, klarer å nå et toppmøte som kan Være Sykehus (direktør for struktur eller generaldirektør for sykehus) eller akademisk (full professor), og dette får oss til å reflektere. Hvis basen utvides, gjøres dette ikke proporsjonalt på alle nivåer. Forklaringen er ikke bare at det vil være en biologisk erstatningsmekanisme gjennom årene, fordi det har blitt anslått at det vil ta omtrent 200 år å overvinne kjønnsforskjellen på en naturlig måte. Institusjonell hjelp er derfor viktig, der det ikke er mulig å klø denne vanen med å ikke nå en apikal stilling. De vellykkede resultatene viser hvordan kvinner, innenfor mekanismen, kan nå innovasjonsprosessen raskere i oppstart i stedet for i selskapet eller i helsevesenet. Derfor vårt initiativ. Med Kvinner For Oncolog Ital Italia har vi fremmet en kampanje som foreslår inkludering av spesifikke mål for ledelsen, for å gjøre arbeidet mer vennlig og for å sikre rettferdig tilgang til profesjonell vekst. Vi har lansert en undersøkelse for å hjelpe oss med å forstå forbedringsområdene og konkrete tiltak for å overvinne kjønnsforskjellene, og som vi inviterer alle de som ennå ikke har gjort det, til å gi oss et bidrag”.

Undersøkelsen, utført i samarbeid med , kan lastes ned med en forespørsel om publisering og deling på følgende link:.

Scuola e università: la ricetta dell premier Mario Draghi per uscire dal kjønn gap, condivisa da Kvinner For Onkologi Italia.

Post navigation


Leave a Reply

Your email address will not be published.