Roma, 24.feb. – (Adnkronos) – starter i Dag I Byen La Spezia, På Dekket Markedet av piazza Cavour, initiativet ‘ recycle me på markedet… og du vil bli belønnet’ rettet mot å starte ‘flaske til flaske’ – prosessen i byen, DVS. generere Rpet fra brukte flasker for å lage nye, gjennom installasjon Av en eco compactor Coripet, et frivillig non-profit konsortium som har som oppgave å samle og starte resirkulering AV PET-flasker etter bruk.

Borgere ved Hjelp Av Coripet-appen, nedlastbar fra smarttelefoner, eller Med Coripet-kortet, kan få tilgang til plastmatemaskinen, sette inn flasker, som må være tomme, ikke knuste, med hette, etikett og lesbar strekkode, og tjene poeng. En flaske ett poeng, og hver 50 flasker vil du ha rett, på en bekostning av minst 10 euro, til en rabatt euro. Jo flere flasker tildelt jo flere poeng du samler for å være kvalifisert for rabattkuponger på shopping.

Med ca 7 millioner tonn, Italia rangerer andre I Europa, Etter Tyskland, for plast brukes hvert år; av dette, 40% brukes til emballasje. Men det er plast og plast som anerkjent AV SUP-forskriften som på den ene side forbyder noen typer og bruksområder, og på den annen side pålegger å forbedre den resirkulerbare Som Pet, plasten av små flasker. FAKTISK VIL PET-flasker i 2025 inneholde minst 25% resirkulert Pet (R-pet), og dette målet vil være mulig å oppnå det bare hvis oppstrøms samling vil nå nøyaktig 77% av det som slippes ut for forbruk, og hvis innovative selektive innsamlingsmetoder vil bli aktivert (med en ‘ren’ strøm av gjenvinningsbar kontakt for kjæledyr etter forbruker for produksjon av nye flasker).

“Vår by har gjort store fremskritt i avfallssyklusen og i egen samling: La Spezia er faktisk Den mest dydige Byen I Liguria med nesten 80% av egen samling-erklærer borgmesteren I La Spezia Pierluigi Peracchini – med installasjonen i sentrum og i Et nervesenter som Piazza Del Mercato, vil marginene på plastgjenvinning fortsatt bli betydelig bedre. Initiativer som disse fremmer miljøets kultur og er grunnleggende fordi vi ved å endre vår livsstil svært lite kan oppnå en stor forandring for miljøet.”

Den installerte maskinen, Forklarer Kristopher Casati, rådgiver for avfallssyklus, miljø og bærekraft, “vil bidra til å redusere plastens påvirkning på miljøet og vil fremme resirkulering i et sirkulært økonomiperspektiv. Dette vil tillate oss å ytterligere forbedre den separate samlingen i vår kommune som allerede nærmer seg 80% og for å redusere kostnadene for levering av plast, derfor en større dekorasjon av torget som kombineres med muligheten for å nå høyere nivåer av separat innsamling. Vår forpliktelse med denne typen tiltak slutter ikke her, faktisk har vår kommune blitt tildelt et anbud på rundt 30 tusen euro som gjør at vi kan installere innen 6 måneder en ekstra maskin som skal gjøres tilgjengelig for samfunnet”.

“Stedene for aggregering, og det som i dag er svært viktig for denne byen, Er For Coripet funksjonelle for å oppnå målene fra lovgiveren, men ikke bare. Det er nettopp i sammenhenger som dette at man kan skape i borgerne den bevisstheten og de atferdene som er gode for bymiljøet. PÅ denne måten er det mulig å sensibilisere borgeren og skape en kultur på resirkulering, og skape en viss nysgjerrighet om et objekt, PET-flasken, som hvis den er riktig resirkulert, kan verdsettes på en verdifull måte, med åpenbare fordeler for samfunnet og miljøet, uten å glemme også det økonomiske aspektet for borgeren” sier Corrado Dentis, President Coripet.

På La Spezia awards for resirkulering AV PET-flasker.

Post navigation


Leave a Reply

Your email address will not be published.