Hvis mitt liv kommer til å bety noe

Hvis mitt liv kommer til å bety noe

Kansas City er Ny Modell for Jobben Ferdigheter Opplæring

Kansas City er Ny Modell for Jobben Ferdigheter Opplæring

Arten av arbeid er i endring, og vårt utdanningssystem er ikke å gjøre en god jobb med å forberede studentene til jobben i dag. En ny modell av ferdigheter-basert utdanning lanserer i Kansas City er designet for å løse dette problemet.

Kansas City er et sted som er kjent for flatt land og flatskjerm dialekter. Det er ikke den første byen som kommer til tankene når man tenker på cutting-edge innovasjon. Men Kansas City-baserte Kauffman Foundation lanserer en bemerkelsesverdig nye pedagogiske oppstart kalt Dyktige KC Tekniske Institutt i begynnelsen av 2020. Det er et prosjekt som grundig reimagines veien fra skole til arbeid.

For altfor mange studenter, er det klart at denne veien ikke fungerer. Data levert av National Center for Education Statistics tegner et dystert bilde. For hver 100 studenter, 17 aldri ble uteksaminert fra high school. Av de 83 som gjør tjene high school diplom, 25 aldri melde deg på ta høyere utdanning. Som etterlater 58 som deltar i noen form for college. 20 av disse vil melde i to-års høyskoler, og 38 i tradisjonell fire år universiteter. Av de 20 som melder inn i to år høyskoler, bare syv vil tjene en grad. Av de 38 som melde i fire år universiteter, bare 24 vil oppgradere. Det betyr at bare 31 av de opprinnelige 100 elever vil ha tjent noen form for postsecondary grad.

Men historien er ikke slutt med det. Siterer data fra U.S. Census Bureau, og Kauffman Foundation rapporterer at av de 24 av 100 som tjener en fire-årig utdanning, ti ende opp undersysselsatte eller jobber under nivået av sin opplæring. Dette tiltaket systemet er bare arbeider for fjorten ut av hver 100 studenter, resten er igjen. Mange ender opp i et worst-case scenario: bære store mengder student gjeld og med uferdige eller uutnyttet grader. Minoritetsspråklige elever er rammet spesielt hardt og er uforholdsmessig sannsynlig å ende opp med å misligholde på studielån.

I mellomtiden, den AMERIKANSKE økonomien er nyter en periode med historisk lav arbeidsledighet. Millioner av jobber som krever ferdigheter og opplæring forblir tomme. Det er et stort gap mellom de muligheter som er tilgjengelige på arbeidsmarkedet og produktet av utdanningssystemet. Svar på dette problemet, har Kongressen knyttet noen føderale dollar til et krav om at statene gi bedre karriere og tekniske utdanningsprogram.

Målet med Dyktige KC er å gi tid-effektiv vei til kvaliteten arbeid med liten eller ingen gjeld. Studentene i programmet vil være i stand til å tjene en jobb-klar credential i tre til seks måneder. Pilot programmet vil inkludere opplæringsprogrammer i Avansert Produksjon, it-og Biovitenskap. Dyktige KC Tekniske Institutt vil operere under offisiell akkreditering av både Missouri og Kansas Høyere Utdanning Avdelinger, til tross for sitt ikke-tradisjonell struktur. Det vil ikke være noen grad programmer, er det bare jobb-fokusert legitimasjon.

Noen av landets mest ettertraktede arbeidsgivere, som for eksempel Google og Apple, ikke lenger krever at alle ansatte har en fire-årig utdanning. I henhold til rapport fra Kauffman Foundation, 84% av hvit-krage arbeidsgivere sier de er åpne for å ansette folk med ikke mer enn en high school diplom. Men disse arbeidsgiverne er fortsatt på jakt etter kandidater med kompetanse, opplæring og praktisk erfaring.

En Ny Modell for Opptjening av Arbeidsføre Legitimasjon

For å sikre sin opplæring linjer opp med behovene i arbeidsmarkedet, Dyktige KC har dannet et industry council for hver credential programmet. Området ledere er med på å forme pensum og sikre at studentene får riktig opplæring. Noen av disse bransjen partnerskap vil støtte konkrete jobbmuligheter for nyutdannede.

Den fysiske størrelsen på dette treningsprogrammet er ikke-tradisjonelle så vel. Miles Sandler, direktør for Engasjement på Kauffman Foundation, beskriver det som en «hub og snakket modell,» med klasserom spredt på ulike steder over hele Kansas City metro området. «Vi har hatt flere community colleges i vår region er interessert i å jobbe med oss ved hosting plass der Dyktige KC studenter vil lære,» sa hun. Kauffman planlegger også å spre «mobile klasserom», for eksempel buss eller tilhengere, som vil bli parkert i ulike deler av byen i løpet av tre-måneders trening perioder.

Vilje til lokale community colleges til å samarbeide med Dyktige KC – ser på det som en potensiell partner heller enn konkurranse – er bemerkelsesverdig. Ms. Sandler sa Dyktige KC håp om å skape muligheter for studenter til å fremme deres utdanning på området community colleges hvis de velger til og med å ha sin credential programmer teller eksamen studiepoeng i samarbeid institusjoner.

En lignende innsats i området videregående skoler er allerede oppe og går. Over 25 Kansas City-området superintendents er en del av Kauffman Virkelige Verden Læring initiativet, som har som mål å innføre arbeidsføre ferdigheter til skolen. Enkelte område videregående skoler, for eksempel, er å bruke Dyktige KC å gi high school-elever med opplæring i Avansert Produksjon. Trening ferdig på high school-nivå vil telle mot en earnable legitimasjon.

Læreplanen er utformet for å gi studentene en klar vei til avansement. Legitimasjonen er «på hverandre.»For eksempel, en student kan først tjene en credential som kalles «Produksjon Tech jeg» i tre måneder, og deretter lande en jobb. Senere, den enkelte kan bestemme seg for å gå tilbake til Dyktige KC å tjene på «Produksjon Tech II» credential. På samme måte, en student i Bioteknologi programmet kan fullføre programmene «Lab-Tech jeg» – programmet, finne en jobb, og velg deretter for å fullføre «Lab-Tech II» og «Bioinformatikk Spesialist» – programmer, med hver credential åpner opp for nye jobbmuligheter, samt muligheter for markedsføring og økt lønn. Noen andre kunne følge en lignende vei gjennom Dyktige KC-programmer til å bli en programvareutvikler.

Dyktige KC har ennå ikke gjort offentlig undervisningen kostnader for sine opplæringsprogrammer, men Ms. Sandler sa at «flere mekanismer blir satt på plass for å holde den lav eller ingen kostnad for studenter.”

Arrangørene av Dyktige KC ser for oss et system hvor lavt kvalifiserte individer kan plukke opp en verdifull credential i tre til seks måneder og lande en jobb å betale en solid middelklasse-lønn. I henhold til data gitt av Kauffman Foundation, Kansas City har mer enn 200 000 arbeidsplasser i den dyktige handler og mer enn 20% av de som fortsatt tomme i dag.

Bare tiden vil vise om Dyktige KC vil kan oppnå sine håpet-for virkningen på arbeidsledighet, undersysselsetting og student gjeld i regionen. Men det er en modell som bør bli overvåket nøye. Hvis det er vellykket i Kansas City, det kan reproduseres andre steder.Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *