Hvis mitt liv kommer til å bety noe

Hvis mitt liv kommer til å bety noe

Ikke Spør » Er College Verdt Det?’Be ‘Som Høyskoleutdannelse Er Verdt Det?’ Istedenfor

Ikke Spør » Er College Verdt Det?’Be ‘Som Høyskoleutdannelse Er Verdt Det?’ Istedenfor

For mange år, det har vært et lavt nivå debatt suser om college er verdt det. Denne debatten har vært litt frustrerende for begge parter.

«Ja, college er verdt det» side bemerker at pålitelige data kilder, for eksempel Bureau of Labor Statistics, si at utdanning lønner seg. Og College Styrets årsrapport, også kalt Utdanning Lønner seg, konsekvent viser at de med høyskole grader tjene mer enn de uten grader. Talsmenn på denne side, for eksempel Anthony Carnevale, bli frustrert at alle kan se disse tallene, og ikke konkludere med at høgskolen er helt klart verdt det.

Den andre siden ser på samme data, og konkluderer med «ja, men…» De to viktigste begrensningene de vil akseptere fra dem.

Først, de oppmerksom på at mange mennesker som begynner college ikke fullføre college. Dette gjør det vanskelig å gå til college argument fordi disse studentene må betale skolepenger, noen ganger i årevis, men ikke mottar gjennomsnittlig inntjening bump fra å ha en grad. Det er mange av disse studenter – rundt 40 prosent av fire-årig høyskole aktører ikke har oppgradert etter 6 år. Hvis du bare sammenligne resultat av college nyutdannede til ikke-akademikere, de er fullstendig ignorert. Dermed høy avkastning på college grader er delvis en illusjon dannet ved selektivt å ekskludere studenter som hadde negativ eller lav avkastning. Dette er det samme som å beregne avkastning på dine 401k etter å kaste ut alle investeringer som mistet verdi. Det resulterende tallet kan gjøre deg bedre, men det er ikke en nøyaktig beskrivelse av virkeligheten.

Sekund, mens på gjennomsnittlig college kan fremdeles være en god investering, gjennomsnitt kan skjule mye variasjon, og det kan fortsatt være noen forutsigbart dårlige investeringer. Vurdere College Styrets Utdanning Betaler rapport, som viser at de med en profesjonell grad tjener i gjennomsnitt $55,000 mer per år enn bachelorgrad mottakere. Betyr det at svaret på spørsmålet «er law school verdt det» er et klart ja? Noen som vet blodbadet som er det rettslige arbeidsmarkedet vet at de bredere gjennomsnitt ikke alltid er representative, og gir et veldig misvisende følelse av sannsynlig utbetalingen av kommer til å law school.

Og dette bringer oss til hvorfor ‘Er college verdt det?’debatt er nå foreldet minst når det gjelder råd for potensielle studenter. Ved å basere våre råd på gjennomsnittlig resultat etter nivå av graden er fint når det er den beste tilgjengelige data. Men de er i gjennomsnitt ikke lenger er de beste tilgjengelige dataene. Department of Education nylig begynte å slippe egenkapital og gjeld data på program nivå (f.eks., inntjening for regnskap majors som ble uteksaminert fra Ohio State). Elevene kan finne denne informasjonen på den føderale regjeringen nettstedet College Scorecard. Min organisasjon, Texas Public Policy Foundation, har sluppet en ny webtool som presenterer at samme data i en mer brukervennlig og passelig format.

Med denne nye data, er det klart at «ja, men…», og publikum var rett i at det er ingen one-size-fits-all svar til «college er verdt det» – spørsmål. Noen programmer er verdt det, og noen er ikke. Snitt dem sammen er en bjørnetjeneste ved å gi råd til potensielle studenter. Med ingen svar til «college er verdt det» spørsmål, en mye bedre spørsmål er «som høyskoleutdannelse er verdt det?”

Som en metode for å besvare dette spørsmålet, bør du vurdere gjeld til inntekt testresultater fra TPPF webtool, som spør om nyutdannede fra et program for å tjene nok til å tilbakebetale vanlig beløp lånte å delta på dette programmet. Det er over 3,700 programmer som ikke klarte dette gjeld til inntekt test, og nesten 7,000 ville bli løslatt på prøve. Dette betyr at det er hundrevis av tusenvis av kandidater hvert år deltatt på programmer som ikke består av gjeld til inntekt test. Mitt råd er at elevene bør tenke to ganger om å melde deg inn i disse 10,000 programmer. Følgende «ja, college er verdt det» publikum råd ville sende dem avgårde til college, hvor mange av dem ville ende opp i disse risikabelt programmer, som sauer ledet til slakting. Og det er fare for å stille feil spørsmål.Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *