Hvis mitt liv kommer til å bety noe

Hvis mitt liv kommer til å bety noe

Eyeing populistisk utfordring fra venstre, Trump søker plan for å takle student gjeld

Eyeing populistisk utfordring fra venstre, Trump søker plan for å takle student gjeld

President Trump er krevende medhjelpere presentere en plan for å takle student gjeld og stigende kostnadene for en høyskole utdanning, bekymret for at han har ingen svar å ekspansive planer fra Sen. Elizabeth Warren og andre Demokrater han kan møte på stemmeseddelen neste år, flere administrasjon tjenestemenn sa.

Men en kamp er på gang inne i administrasjonen over hva som til å foreslå, med liten appetitt for store utgifter at Demokratene vil og ikke lykkes meg å identifisere et mer beskjedent plan som vil tilfredsstille president, medhjelpere sa.

Den interne frustrasjoner og unnlatelse av å komme opp med en student gjeld planen er å fôre presidentens engstelse for at Demokratene som Warren vil tappe inn populistiske impulser som propelled hans 2016 seier, og at han vil trenge politikk utover sin signatur områder av innvandring og handel for å motvirke dem.

Etter å ha sett Warren (D-Mass.) lover å tilgi $640 milliarder kroner i student gjeld, Trump begynte å spørre Utdanning Sekretær Betsy DeVos og Hvite Hus medhjelpere hva administrasjonen holdt på problemet, og i August krevde han en blåkopi.

«Vi har ikke en plan,» klaget han til medhjelpere, i henhold til administrasjon tjenestemenn.

Men månedene har gått etter flere kontroversielle møter med ingen enighet internt om hvordan du kan angripe problemet. Administrasjon tjenestemenn i det Hvite Hus og Utdanning Avdelingen er desperat å produsere en plan før Trump går Des. 20 til Jul i hans Mar-a-Lago resort i Florida. På Nov. 21, DeVos sammenkrøpet i det Hvite Hus med topp administrasjon funksjonærer for en senior-nivå møte om saken, tjenestemenn sa.

Den interne frustrasjoner og debatt ble beskrevet av et halvt dusin administrasjon tjenestemenn, som snakket på betingelse av anonymitet for å offentliggjøre interne diskusjoner.

Judd Deere, et Hvitt Hus talsmann, sa presidenten «gjenkjenner den alvorlige situasjonen som mange Amerikanere finne seg i med økende student lån gjeld, og har allerede tatt betydelige administrative og regulerende tiltak.”

Amerikanere er grappling med byrden av $1.5 billioner i student lån gjeld. College påmelding steget i løpet av de siste lavkonjunktur, men studenter bar mer av kostnadene som sier ringt tilbake investering i høyere utdanning. Stagnerende lønn og en strøm av elever med begrensede ressurser laget låne mer en nødvendighet.

På samme tid, kostnaden av å delta på college har økt nesten åtte ganger raskere enn lønningene i de siste 30 årene.

Utover tilgivende gjeld, Warren plan ville gjøre undervisningen gratis på alle to – og fire-års offentlige høyskoler og universiteter, for en total kostnad på $1,25 billioner over et tiår. Hun sier at hun vil betale for det med 2 prosent årlig skatt på Amerikanere med mer enn $50 millioner i formue.

«Det tid for half-tiltak er over,» sa hun presenterer sin plan, som hun ofte beskriver som koster velstående bare «to cents for hver dollar de har.

Senatoren Bernie Sanders (Jeg-Vt.), en annen kandidat i presidentvalget, ønsker å eliminere alle utestående student gjeld ved å skattlegge Wall Street bedrifter til å oppveie kostnadene. Andre Demokratiske kandidater har rullet ut mer målrettet gjeld lindring forslag. South Bend, Ind. Borgermester Pete Buttigieg ville avbryte gjeld av elevene som deltok rov for-profit høyskoler.

Ideene er populære. En Hill-HarrisX meningsmåling i September fant 58 prosent av registrerte velgere støttet planer om å eliminere utdanning gjeld, inkludert 72 prosent av Demokrater og 40 prosent av Republikanerne.

To administrasjon tjenestemenn, som beskriver den interne diskusjoner, sa utfordringen er å komme opp med noe å rival omfattende og dyre planer uten foreslår massive pengebruken.

Medhjelpere sa ideer som har blitt diskutert inkluderer en risiko-deling plan som ville forlate høyskoler på kroken hvis elevene standard på utdanning lån. De har også vurdert å pålegge begrensninger på undervisningen turer på skoler som deltar i federal student loan program. Og de har holdt lokk på student lån knyttet til forventet fremtidig inntjening.

Internt, DeVos har spioneringen henne kontorets arbeid for å øke åpenhet om college kostnader og endringer til akkreditering system som gir mulighet for mer distanse-læring og andre alternative programmer for å kvalifisere for føderale student lån.

Men høytstående embetsmenn hensyn ideer presentert så langt som ubrukelige eller for lite og mangler appell av Warren ‘ s tilnærming.

En tjenestemann sa det er mulig Trump ville være villig til å foreslå et stort forbruk plan, men hans rådgivere, inkludert DeVos, har liten appetitt for en stor utvidelse av regjeringen. Tvert imot, DeVos har jobbet for å krympe størrelsen på Utdanning Avdeling.

«Han prøver å finne ut hva som er den store ideen til kampanjen som jeg kan bruke med sizzle å matche sizzle Demokratene snakker om,» en administrasjon offisielle sa. Men å komme opp med noe som er vanskelig. «Du trenger ikke komme ledelse fra president på noe, så må du gå og prøve å finne det ut og se hva som skjer. Det er en veldig vanskelig miljø å prøve og gjøre politikk.”

Blant disse spenningene, noen i det Hvite Hus er å klandre DeVos, og sier at det er hennes jobb å produsere et forslag — og noen er resirkulering klager til presidenten som DeVos har ikke gjort nok for å fremme en visjon for administrasjonen.Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *