Hvis mitt liv kommer til å bety noe

Hvis mitt liv kommer til å bety noe

En Ny Tverrpolitisk Utdanning Agenda

En Ny Tverrpolitisk Utdanning Agenda

Etter nesten fire tiår, er det tverrpolitisk koalisjon som presset høyere standarder, tester og ansvarlighet systemer for å forbedre offentlig utdanning har brukket. Mens standardbaserte reform løftet student prestasjon, spesielt for Sort-Hispanic studenter som lenge hadde vært marginalisert i Amerikansk utdanning, er det også generert et tilbakeslag mot hva kritikerne belastet ble en opptatthet med testresultater og en altfor strafferettslige holdning mot lærere og skoler.

Men en begynnende bevegelse for å utvide elevenes muligheter til å tilegne seg kritisk kunnskap, ferdigheter og sosiale nettverk ved å etterlate en «bachelorgrad eller bust» – mentalitet i favør av flere veier til muligheter basert på elevenes lidenskaper og formål som kan danne neste tverrpolitisk enighet om utdanning.

Denne nye muligheten agenda skiller seg kraftig fra yrkesrettet utdanning av gamle som satt elevene i ulike spor og yrkesmessig destinasjoner i hovedsak basert på familie bakgrunn. At sortering prosess som ofte gjennomført med det rasistisk, etnisk og sosial-klasse skjevheter, med innvandrer-elever med lave inntekter studenter, og studenter av farge, vanligvis registrert i lav-nivå, faglig og yrkesrettet opplæring og midtre – og øvre-klasse Hvit studenter i akademiske -, høyskole-forberedende kurs. Lærere ofte beskrevet yrkesfag som dumping grunnlag for elevene syntes ute av stand til å gjøre alvorlige akademisk arbeid, som Jeannie Oakes og hennes kolleger ved RAND Corporation fant i sine banebrytende 1992 rapport Pedagogisk Matchmaking.

I kontrast, den nye karriere stier nye landet rundt for eksempler på hva University of Texas lov professor Joseph Fishkin samtaler mulighet pluralisme, en flytte for å gjøre landets mulighet infrastruktur mer mangfoldig ved å tilby individer flere veier til suksess.

En samløpet av faktorer som fyrer opp under den nye muligheten agenda. De stigende kostnadene for en høyskole grad er ledende mange studenter til å tenke at de ikke har råd til college tross for forskningen som viser at college nyutdannede tjene langt mer i løpet av sin levetid enn nongraduates. Et økende antall av godt betalte jobber som ikke krever en bachelor-grad, men ikke krever tekniske ferdigheter og legitimasjonsbeskrivelser utover videregående skole. Og vitenskapen om læring og utvikling har understreket behovet for å utvide utdanning er fokus utover akademikere til å inkludere unge mennesker er sosiale-emosjonelle utvikling, inkludert deres søken etter identitet, tilhørighet, og byrået.

Behovet for å revurdere forbindelsen mellom K-12 utdanning og karriere garners sterk støtte fra foreldre og unge. I en fersk landsomfattende representativ undersøkelse av offentlige og private skolen foreldrene ble utført av FIL Inc. to av tre ville tenke «hvordan vi utdanner studenter, komme opp med nye måter å undervise barn.»Åtti-to prosent favør «jobb-basert læring programmer eller apprenticeships i ulike karriere felt», og 80 prosent støtte «mer yrkesfaglige klasser i videregående skoler.”

For sin del, landets mer enn 72 millioner unge voksne som er født mellom 1981 og 1996 uttrykker en følelse av kjøpers anger om sin videregående utdannelse: Bare 22 prosent sier high school forberedt dem for arbeidslivet suksess.

Vesentlige elementer av muligheten agenda er hva elevene vet (kunnskap) og hvem de vet (relasjoner.) Utover kjøp av faglige og tekniske ferdigheter, studentene må også dyrke andre vaner i sinnet og foreninger som byggesteinene i enkelte mulighet. Vi kaller dem vaner fordi forfølge kunnskap og relasjoner som krever lært atferd og internalisert gjennom praksis. Disse vanene er også tegnet styrker som fører til bygging av demokratiske, borgerlig samfunn. Sammen, de gjør jakten på muligheten.Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *