Hvis mitt liv kommer til å bety noe

Hvis mitt liv kommer til å bety noe

Den Store Løgnen Om Valg Av Skole

Den Store Løgnen Om Valg Av Skole

Hvis valg av skole er en høyreekstrem sammensvergelse for å ødelegge offentlig utdanning – og vi hører at mange som lovgivere på tvers av Amerika vurdere valg regninger denne våren – noen glemte å fortelle slutten av Rosa Parks. I 1990-årene, Parker prøvde å starte en charter skolen.

Fire tiår etter henne transcendente handle mot på at Montgomery buss, Parker så svarte studenter i Detroit å falle gjennom sprekkene. I et forsøk som vant kudos fra President Bill Clinton, som hun foreslo Rosa og Raymond Parker Akademi for selvutvikling. Det ville være en charter skolen under fellesskapet kontroll, dedikert til undervisning «med verdighet og stolthet, mot, som med utholdenhet og kraft med disiplin.”

Den rike historien til utdanning valget er fylt med historier som disse involverer individer forbundet med Venstre som presset på for større skolegang valg, drevet av et behov for egenkapital, muligheter, mangfold, rettferdighet.

Disse historiene har vært alle, men kansellert, som politikere på Venstre prøver å identifisere valg av skole med Rett og befoul det med demagogic myter som valg av skole er rasistisk, at det er en profiteers’ con, eller at det er knusing offentlige skoler. I disse tragisk polarisert ganger, er en stor løgn – at valg av skole spiret fra konservative bakken – brensel dem alle.

Tidlig på 1980-tallet, den Demokratiske Senatoren Daniel Patrick Moynihan, en forkjemper for pedagogisk pluralisme, advart mot denne type partisan krigføring. Tribal politikk var begynnelsen til å deformere det som hadde vært, bare et tiår tidligere, en progressiv politikk sikte. Hvis valget «råder bare som en konservativ årsak,» Moynihan sa, «det har vært en stor feil av American liberalisme ikke å ha sett den i hovedsak liberale arten av denne pluralist forslag.”

Denne våren, Republikanske lovgivere i 30 stater som er leder kostnader å opprette eller utvide pedagogiske valg. Foreldre av alle politiske striper skylder dem en takknemlighetsgjeld. Historien vil se vennlig på dem som sto opp for rettighetene til foreldre, uansett deres sosiale anseelse eller politiske skjeve, til å styre den pedagogiske skjebnene til sine barn.

Republikansk støtte skjuler en ubehagelig sannhet for dem på Venstre side: valg av skole har dype røtter på tvers av det politiske spekteret.

Det er lett å grave opp de røtter, fra århundrer med svart kampen for pedagogisk mulighet til å tenke på liberale akademikere som forfektet kuponger i 1960-og 1970-tallet til tusenvis av alternative skoler og hjem-skole-enklaver som lean libertarian og venstre og tjukt på noe som smaker av tvang og ensartethet.

Heldigvis, millioner av foreldre ser gjennom smokescreens. Og over det siste året, pandemi, har vist seg å være det beste de-fogger. Frustrasjon med skolen nedleggelser har ført til at flere foreldre enn noen gang til å se verdien av opsjoner.

Jeg håper dette økende forståelse for valget spurs en omforming av fortellingen. Hvis noen på Venstre opplever kognitiv dissonans som de varme til verdien av en angivelig høyreekstrem politikk, de skal hvile lett. Deres omfavnelse av bilag og charter skoler og utdanning sparekontoer setter dem i godt selskap.

De er med Wyatt Tee Walker, «Martin Luther King ‘ s field general», som gikk på å starte en charter skolen i Harlem, og Martin Luther King III, som headlinet et valg av skole rally i 2016 som trakk 10.000 mennesker. De er med den legendariske fagforeningsleder Cesar Chavez, som kjempet for en Chicano «frihet skolen» og spådde en oppblomstring av utradisjonell skoler som reflekterte Amerika mangfold. De er med Senator Moynihan, som på 1970-tallet, fremmet et privat skole-undervisning=skatt kreditt regningen som trakk 50 cosponsors – 26 Republikanerne og 24 Demokratene.

Jeg innser mine begrensninger som en budbringer her. Så la meg anbefale en primer fra en faktisk ekspert: James Forman Jr. Yale law professor og Pulitzer Prize-vinneren skrevet en 2005 papir med en tittel som sier alt: «Den Hemmelige Historien til Valg av Skole: Hvordan Progressive Fikk Det Første.”

Til syvende og sist, Rosa og Raymond Parker Akademi for selvutvikling ikke skje. Men det er klart at Parker, som selv er et produkt av en privat skole, så verdien i å ha alternativer til distriktets skoler – ikke fordi hun ønsket å ødelegge dem, men fordi hun ønsket flere alternativer for barn som desperat trenger dem.Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *