Hvis mitt liv kommer til å bety noe

Hvis mitt liv kommer til å bety noe

AOC presser tilbake etter Biden avviser progressive’ plan for å avbryte $50 000 i student lån gjeld

AOC presser tilbake etter Biden avviser progressive’ plan for å avbryte $50 000 i student lån gjeld

Rep. Alexandria Ocasio-Cortez kritisert President Biden etter at han skjøt ned et forslag fra progressive Demokratene å eliminere $50 000 i student lån gjeld, sier president er argumenter mot å handle ensidig om saken «bare ikke holde vann.»

«Saken mot student loan forgiveness er ute shakier av dagen,» Ocasio-Cortez, D-NEW york, twitret tirsdag kveld. «Vi har fått *Senate Majority Leader* om bord til å tilgi $50k. Biden holder tilbake, men mange av argumentene mot er det bare ikke holde vann ved nærmere undersøkelser. Vi kan og bør gjøre det. Holde skyve!»

Den progressive firebrand kommentarer kom på hælene av Biden er CNN rådhuset i Milwaukee, hans første siden han kom til makten i januar. Spurt av et medlem av publikum under arrangementet om hans engasjement for å tørke bort $50 000 i student lån gjeld per låntaker, Biden sa: «jeg vil ikke gjøre det skje.»

Biden sa at han ikke ønsker å tilgi gjeld for låntakere som deltok elite private skoler som «Harvard og Yale og Penn,» hevder pengene ville være bedre ombygginger mot førskolelærerutdanning og gjør community college undervisning-gratis. Biden også stilt spørsmål ved om han har myndighet til å avbryte milliarder av dollar i lån uten Kongressen.

«Poenget mitt er: jeg forstår virkningen av gjeld, og det kan være ødeleggende,» Biden sa. «Jeg er forberedt på å skrive av $10 000 i gjeld, men ikke $50 [tusen], fordi jeg tror ikke jeg har myndighet til å gjøre det.»

AVBRYTE STUDENT LÅN GJELD NYTTE AV VELSTÅENDE AMERIKANERE FLEST

Biden har kalt for tilgi $10 000 i student lån gjeld som en del av en bredere coronavirus hjelpearbeidet, og utvidet en fryse på student lån betalinger gjennom Sept. 30, 2021 umiddelbart ved å skrive inn office, fordel om 41 millioner Amerikanere — men Ocasio-Cortez og andre Demokrater tror presidenten må gå videre.

«Hvem bryr seg om hva skolen noen gikk til? Hele generasjoner av arbeiderklassen barna ble oppmuntret til å gå inn i mer gjeld under dekke av elitisme, «sa hun. «Dette er galt. Ingen steder står det si at vi må trade-off førskolelærerutdanning for student loan forgiveness. Vi kan ha begge deler.»

I begynnelsen av februar, Sens Chuck Schumer, D-NEW york, og Elizabeth Warren, D-Mass. introdusert en resolusjon på Biden til å slette $50 000 i student lån gjeld via executive order.

Lovgivere hevdet at Biden kunne bruke eksisterende utøvende myndighet under Høyere Utdanning Handle for å bestille Department of Education for å «endre, kompromiss, ettergjeving eller frigjøring» student lån.

BIDEN TIL Å UTVIDE STUDIELÅN OVERBÆRENHET, UTKASTELSE MORATORIUM

«Avbryte student lån gjeld er den mest effektive executive handling som President Biden kan ta til kickstart denne økonomien,» Warren sa.

Likevel, avbryte student lån gjeld kan også gagne velstående Amerikanere: En fersk arbeidsnotat utgitt av University of Chicago, Becker Friedman Institutt for Økonomi viser at sletting av alle student lån gjeld ville distribuere $192 milliarder kroner til de 20% av inntekter i USA, men bare $29 milliarder kroner til de nederste 20% av AMERIKANSKE husholdninger.

Under en universell lån tilgivelse program, den gjennomsnittlige individuelle blant det topp-opptjening av låntakere vil motta $5,944 i tilgivelse, mens de med lavest inntekt vil motta $1,070 i tilgivelse, ifølge studien, forfattet av økonomer Sylvain Catherine og Konstantin Yannelis.

Slik feiing executive handling av Biden ville nesten helt sikkert møte en juridisk utfordring, og det er uklart om det kunne overleve. Kritikere har hevdet at det å bruke en slik kraft overstiger presidentens myndighet gitt av Kongressen.

FÅ FOX BUSINESS DU ER PÅ FARTEN VED Å KLIKKE HER

Slette student lån gjeld vil også legge til landets allerede-utposning nasjonale underskudd, som var en rekord $3.1 billion for 2020 regnskapsåret — ikke inkludert $900 milliarder coronavirus lindring lovgivning som lovgiverne godkjent i desember.

Fremragende student lån gjeld har doblet i løpet av det siste tiåret, nærmer seg en svimlende $1.7 milliarder. Om en i seks Amerikanske voksne skylder penger på føderale student lån gjeld, som er den største mengden av ikke-pantsikret gjeld i USALegg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *